OM YOGA STUDIO M

Yogastudio M bjuder in till  Höstyoga hela oktober med. Tisdagar Dynamisk yoga och Torsdagar MediYoga 17.30-19.00

och kafé på tisdagarna 19.00-21.00

På tisdagarna tränar vi dynamisk yoga i ombonad lada och går sedan över i boningshuset där vi öppnar vårt Raw kafé med raw kafé kakor och gott att dricka till⭐️ Vi handarbetar framför brasan.

Kostnad 115:- för yoga och 50:- för fika.

Sedan när tillbygget är färdigt så har vi kafé på Riktigt😅⭐️ 

 

Vi håller på med renovering av vår fina gård i Sjunkamossa utanför Örkelljunga. Här ska  all verksamhet flytta in, vi börjar så smått med uteyoga på vacker och inspirerande plats och yoga ute i ladan. Det blir Yoga, andningsövningar och meditation. Ni får varje vecka nya kunskaper om sådant som stärker vår hälsa och vår inre harmoni. Det kan vara drinkar och rawfood recept, det blir kunskap om livet och vägar att ta för att må bra enligt yogans filosofi. Kom och få en fantastisk sommar ihop. 

Ännu en sommar har vi bjudit in till en fantastisk Hälsofestival, lördag-söndag 5-6/8 på Härmansgård. Här är man, härvarande. 

Nästa sommar blir det fredag-söndag 3-5/8

Mycket erbjöds denna helg för en perfekt hälsoinvestering i dig själv. Vi bjöd på härliga föreläsningar om vitaliserande och läkande näringsrik Rawfood. Hur kan maten bli din medicin! Det bjöds på underbar rawfood fika och lunch med dryck och alla recept ingick. Ni fick känna på och lyssna till erfaren lärare med djup kunskap om meditation och självläkande övningar. Ni fick ett mjukt yogapass och slappna av till vibrationerna och ljudet av spel på gongtrummor, gongbad. Ni fick inspiration till att använda vilda växter och örter som komplementärmedin för egenvård. Här fanns möjlighet till att boka massage och andra sköna behandlingar under dagarna. Övernattning i ladan och tält går bra. Vi avrundade en skön lördag med live musik vid brasan under kvällen. Övernattning i ladan och tält gick bra. Tuppen vaknar dock tidigt☀️

Söndagen  var detbyoga, yoga och mer yoga inklusive all härligt stärkande rawfood som serverades och lagades av proffs som vet hur mat ska vibrera. Ni fick träna så mycket ni orkade Medicinsk yoga, Dynamisk yoga, Hathayoga och Ansiktsyoga. Det blev härligt vibrerande gongbad som läker och stärker kropp och själ. Effekten av allt detta i en sagolig grön natur ger en upplevelse som ger mersmak till att fortsätta hemma. Känslan av dagen kommer ni att ha väl inbäddad inom er när helgen är förbi. Mer info om festivalen kommer. 

Plats: Sjunkamossa 139.

Pris: lörd 550:- söndag 550:- Båda dagarna 1000:- .

 

Härmans Gård

På gården ska vi framöver ha kurser och retreater för barn och vuxna med olika former av Yoga, meditation, djupandning, avslappning och rawfood matlagning. Livstilsamtal och massage är också skönt att boka för sig själv, i lilla stugan på höjden. Växthuset ska ge inspiration och kunskap med kurser i egenvård och komplementär medicin. Mycket mer kommer att växa fram under tidens gång. Varmt välkomna. 

 image

                                                   miyogabildfix

 

image

 

 

Vi åker på härliga yoga och rawfood resa till  Frankrike i 9-16 september. Det är en fantastisk resa som ger vingar. Resan är fullbokad, men det går bra att boka en intresse anmälan för nästa års resa. 

 

Alla kan boka yoga klasser och rawfood inspiration ute på sina arbetsplatser, i skolor och privat. Jag kommer och inspirerar och delar med mig av balans och harmoni, god färgglad mat och vägen till hälsa med glädje. 

Yoga är en träningsform som alla kan utföra och som befrämjar hälsa på alla plan. Jag är så glad att få undervisa i en träningsform som ger det jag upplever att alla söker. Var och en följer sin egen kropp utan prestationspress och finner precis vad den behöver, och det gör att träningen är väldigt avslappnad. Du finner något nytt hos dig själv varje gång du tränar och det blir en fantastisk resa i din kropp och ditt inre. När du tränar yoga märker du kroppens fantastiska gensvar. Vi låter allt ta sin tid så att du kan utvecklas på ditt eget unika sätt och i din egen takt. När vi blir ett med Nu, Naturen och alltet, så får livet en djupare mening.

De yogaform vi tränar är dynamisk yoga och medicinsk yoga.

Alla nybörjare får låna en yogamatta. Yoga mattor finns att köpa för fortsättande elever. Klä dig i smidiga kläder som inte sitter åt. Undvik att dricka och äta före träningen. Ta gärna med en sjal eller filt till avslappningen. Har ni tidigare skador eller sjukdom, tala med mig om det innan, el rådgör med läkare. Gravida tränar så länge ni orkar och mår bra. Läs mer om yoga här.

Yoga kan man göra i grupp och hemma själv med vägledning. Online yoga startar upp i november-16. läs mer under fliken onlineyoga. Jag har gjort en CD där jag guidar er med min röst, så ni kan träna hemma med 10 min mindfulness och 20 min yoga. (ett program med bilder medföljer.) Pris: 150:- 

Om Mi /Marie Karterud

Som liten var jag scout i ur och skur och var ute i naturen. På läger fick vi lära oss allt om naturen och bo ute i tält klara oss med god kamratanda och bli trygga i oss själva. Jag och familjen var alltid ute i naturen och på våra semestrar var vi enderara på skidor eller på vandring i fjällen både i Sverige och Norge. Att äta nötter och russin för att orka mer var naturligt och att vara hälsosam och sportig, var vår levnads stil. Jag var ingen tävlingsmänniska, så dans i grupp med koordination blev min passion. Sedan blev det gym träning, workout med aerobic och step up.

Jag läste till sjuksköterska i Sthlm och jobbade på World class gym med Hoa Hoa Dalgren och de andra muskelknuttarna. Träna, äta, sova. Utbildning med Yvonne Linn! Sedan reste jag en bit jorden runt och fastnade i Australien. Jag såg ingen anledning att lämna ett paradis fullt av sol, hav och färsk frukt. Där levde jag barfota liv och drev vandrarhem och lärde mig att njuta av livet. Varför jäkta? Tränade yoga på Ashtanga academy i Cairns i Queensland.

Två fantastiska söner har jag fått och på vägen också en bonus son och en fantastisk man.

Jag kom hem igen och arbetade som fröken på en antroposofisk Waldorf lekskola 1991-98 och fick lära mig en ekologisk hållbar filosofi. Naturligt är bäst och kunskapen om livet är en god grund till ett gott liv. Jag har läst komplementär medicin för sjuksköterskor i Järna på Vidarkliniken 2006 och folkhälsovetenskap och hälsa i relation till livsstil i Kristianstad. Många somrar var jag regelbundet på retreat och studerade livet och tränade yoga  med Behram Ghista, som har Inner artistery. En fantastiskt inspirerande och klok man. Jag började träna underbar dynamiskyoga för Maya, Jenny Edlund och förberedde mig för Yoga utbildning med Godfrey Deverux 2007. Nu är jag Certified authentic Dynamic Yoga teacher, Diplomerad Medicinsk yogalärare 2014, barnyoga lärare 2016, raw food lärare 2015, hälsoinspiratör 2000, diplomerad massör 1995 , tränings instruktör i många former från 1984…., sjuksköterska 1986 och kallar mig numera frisksköterska. Många kurser med mästare och andra spännande utvecklande erfarenheter har kantat min väg, då jag är enormt nyfiken på livet. Livet vi har fått och skall njuta av! Fred börjar inifrån.