HÄLSORESOR & RETREATS

Hälsoresa i vackra Skåne  ☀️👣🌻🙏🏼Vi tillbringar dagarna på Villa Söderåsen och Röstångagården alldeles  intill Söderåsens nationalpark. Den 5-8 april, torsdag kväll till söndag fm. Och 5-9 september, onsdag kväll till sönd fm. Vi samlas och kommer till ro i vacker miljö och förbereder oss för ett par underbara dagar tillsammans. Miljön inbjuder till hälsa, harmoni och balans på alla plan. Vi har en vacker yogasal på Röstångagården och där kan vi även göra hälsobrygder för att stärka vår kropp och själen som bor däri. Tillsammans lagar vi Rawfood och ska juica oss rena med vackert färgglada drinkar. Vi får även lära oss göra vår egen  kombucha. Vi Yogar skönt med utmanande övningar som renar och lugnar nervsystem och alla inre organ, vi stärker och sträcker oss ut i våra kroppar. Vi lär känna vår kropp och höra våra signaler, allt både morgon och kväll. Vi utövar Mediyoga och Dynamisk yoga. Själen får harmoni och balans och det sprider sig ut i vare cell. Meditationen får focus och vi lär oss hur och varför. Vi förenar oss med alltet🌻☀️Vi tar sköna långa/korta promenader i den enastående vackra nationalparken. Ta med stavar och vandrings kängor, kläder efter väder, yogamatta, filt, sköna kläder. 

Boende: Villa Söderåsen och Röstångagården i Röstånga .                    

Pris: Boende: April 500-1500:-  beroende på var ni väljer att bo. Yoga och rawfoodkurs inkl mat och dryck 3000:-

Pris: Boende: September 800-2000:-beroende på var ni bor   Kurs: Yoga och rawfood inkl mat och dryck 3800:- 

Transport: till Röstånga ingår ej. Samåkning kan vi försöka ordna med såklart. 👣🙏🏼✨. Anmälan till Mi snarast. Anmälnings Avg 1500:- för bokning och resterande

1500:- för april betalas 31/3.

 2000:- för sept bet 31/8 

Betalning Bg 5875-8624, swish 1232383958. Varmt välkomna till läkande dagar med studio M. Enastående Massageterapeut/ massör och hälsocoach kommer att finnas på plats och betalas direkt till terapeut. Priser och namn på terapeut annonseras strax.  

Schema:

Första kvällen: 17.00-18.00 träffas vi och får våra sängplatser.

18.00-19.00 Mediyoga och meditation.

19.00-20.00 Vi äter god hälokost/rawfood och samtalar om hälsa. 

20.00-21.00 Vi förbereder frukost och har köksmys. 

21.00 Godnatt. 

8.00-9.30 Dynamisk Morgonyoga och meditation. Röstångagården. 

9.30- 10.00 Frukost förberedande tillsammans.

10.00-11.00 Färgglad och renande frukost . 

11.00-12.00 Vila och förberedande för vandring. 

12.00-14.00 Vandring i nationalparken.

Fri tid. Massage, hälsosamtal. Mys i vårsolen☀️Mindfulness.

17.00-18.30 Kvälls Mediyoga  och meditation.

18.30-19.00 Förberedande av kvällsmål.

19.00-20.00 Ljuvlig läkande rawfood och samtal om hälsokost. 

20.00-21.00 Förberedande för frukost och köksmys.

21.00 God natt. En del väljer att bo på villa Söderåsen och några stannar och bor lite enklare på Röstångagården. Vi tillagar maten och äter och har yoga på Röstångagården. 

Varmt välkomna och anmäl er snarast.  

Hälsoresor till Frankrike i september 2019 (1-2 veckor)

Vi reser till underbara www.maisontranquil.com ett lyxigt litet paradis nära Carcasonne i syd Frankrike. Alldeles nära pyrenéerna med sina magiskt stärkande energier. Det är en mycket vacker miljö och huset inbjuder 14 personer att slappna av helt och fullt från stadens brus. Vi bor två och två. Vi har ett badrum till varje rum.

Vi tränar stärkande, skön, inkännande yoga och mindfulness. Vi ges möjlighet att utveckla inre och yttre balans med närvaro. Vi låter oss förföras av livet självt i rytmen av vårt naturliga andetag som vi upplever genom rörelserna och som utmanar oss både till kropp och själ. Vi tränar morgon och kväll i en utomhus yogasal i trädgården med utsikt över en lite sjö. Att träna utomhus i lantlig grön miljö kan förstärka känslan av att vi är ett med naturen och allt det vackra som vi känner av som ljumma vindar och fågelsång. Vi får möjlighet att njuta av att finnas till och utvecklas i härligt varm gemenskap.

Vi tränar en dynamisk yoga med mjuka rörelser, och sträcker oss ut i var del av kroppen. Vi  lär känna det unika med vår kropp och närmar oss ärligt allt det som känns och lyssnar på de signaler som visar sig när vi rör oss mjukt i full acceptans av den vi är, var och en, helt unika och fantastiska.  Sköna solhälsningar på morgonen som start på dagen och skön, mjuk medicinsk yoga på kvällen. Medicinsk yoga är en vetenskapligt utvecklad yoga som leds av lärare med medicinsk utbildning. Jag/Mi är sjuksköterska. I Mediyoga passen gör vi rörelser som  följer våra långa djupa andetag. Vi tränar sinnet och vi leds genom effektiva övningar som låter oss släppa blockeringar som ger oss kraften tillbaka.

 

Mindfulness övningar och meditation ingår var dag med naturen som vacker inramning. Meditationen är en teknik som låter oss färdas in till vårt djupaste centrum där vi är ett med allt. Meditationen lugnar sinnet och läker oss till kropp och själ. När stresshormonerna lämnar kroppen kan vi komma i balans och harmoni på alla plan. Mindfulness är ett verktyg i vardagen som vi använder för att se det som är, så vi inte förvirrar oss eller andra och inte oroar oss för det som inte är. Mindfulness/medveten närvaro gör att det vi upplever i vår dag får en krispig klarhet. Vi kan då se, höra och känna med våra sinnen så klart att livet självt och våra möten blir tydligare. En blick, en blomma, maten vi äter, andetaget vi tar mm ger oss en inre tillfredsställelse med en djupare förståelse/avtryck. Det kan också få oss att släppa det som inte gagnar oss längre och hjälper oss ta nya vägar som intuitivt känns bättre.

 

Gör som havet, VÅGA. Häng med på en resa i yttre och inre landskap.

Yogamattor och liten sjal får var och en ta med sig. Ta även med en handduk till en underbar helkroppsmassage som ges på plats. Vår massör och hälsoinspiratör Lena Wahlberg med SUNT O SANT FRISKVÅRD, www.suntosant.se är med på resan och masserar och inspirerar. Massagen hjälper dig att slappna av i varje muskel och kanske släppa på gammal stelhet både till kropp och själ. Lena har hälsosamtal i grupp och även individuellt och talar om hur vi kan få ett frisk och kraftfullt liv och våga ta steg som är lite längre än tidigare. Allt detta ingår i resepaketet. FRISK LIVSSTIL

.

Vi äter en näringsrik och härligt tillagad vegetarisk kost som inte är stekt eller kokt. Vi äter rawfood. Den kost som fler får upp ögonen för, för att den läker våra kroppar och ger oss näring som inte belastar vår kropp. Denna vecka renar vi kroppen med så mycket frukt och grönt med fantastiska recept och en helt ny värld i köket. När kroppen mår bra och vibrerar högt, så har själen en chans att sjunga ut och må bra. Vi blir lätta till kropp och sinne. Alla prova på minst en förmiddag i köket och får då färgglada raw food erfarenheter som vi delar med oss av vid måltiderna. Så kan vi komma hem fullfjädrade med möjlighet till en vibrerande god hälsa.  

Vi ska ha en härlig tid, när alla slappnar av och njuter i fulla drag. Vi släpper taget lite och släpper invanda mönster och tankar. Vi släpper kontrollen lite och ser vad som händer i tillit till våra dagar där. Dagarna har ni helt fria, och kan fylla som ni önskar. Vi är nära vackra vandrings och cykelleder. Nära sagolika medeltida småbyar. Carcasonne är närmast. Där är en stor marknad med så mycket hantverk och allt man kan tänka sig som är vackrare än vi kan ana. Ge dig en upplevelse som ger dig vingar. googla gärna på omgivningarna och se alla möjligheter som finns att uppleva om så önskas.

Pris och anmälan: 8900:-Anmäl dig på marie@yogastudiom.se eller 0704-284182. Anmälningsavgift 2500:- ska betalas in när ni bestämt er för att följa med OM ni får en bekräftan på att det finns plats. Det kan betalas tillbaka vid sjukdom. Betala in på Bg 5875-8624. Resterande 3200:- + 3200:-  betalas senast 1 -2 månad innan resans avgång. (juli-aug)Det ingår vackert boende, 2-3 pers/rum, eget rum mot extra kostnad, måltider morg och kväll, fri frukt och tea. Helkroppsmassage, hälsosamtal och kvällsföreläsningar. Rawfood inspiration i köket och vid måltiderna. ☀️🙏🏼✨Yoga har vi morgon och kväll var dag. 

OBS: På plats avstår vi från alkohol, kött, mejeriprodukter, socker och gluten/spannmål. Många har behov av att rena kroppen och ska inte frestas. Alkohol och meditation hör inte ihop. 

Det är viktigt att ni påtalar om ni har allergier eller någon sjukdom som ni medicinerar för.

Det är en hälsoinspirerande vecka och det är en lite utmaning. Tillsammans klarar vi det alldeles utmärkt. Det har vi hört från medresenärer som känt en viss osäkerhet innan resan. 

Transport: Flygbiljett och hyrbil ordnar vi själva, och det kostar ca 2000:- med flyg till Toulouse i Frankrike och cirka 2000:- med bil som du kan dela med en vän. Sidor att hitta flygbiljett på är Flygstolen.se och flygresor.se, flybiletten.dk och momondo.se. Hyr man ingen bil utan åker med någon betalar man ca 50 kr milen = hyra, försäkring, bensin. Transfer går att ordna för en del av gruppen. Vi samkör och samflyger så mycket som möjligt. Supervarmt välkomna hälsar Mi och Lena som inspirerar, och Margrethe som är med och servar, framförallt i köket.

 

Yogastudio M drivs av Mi/Marie Karterud. Certifierad dynamisk yogalärare och diplomerad barn mediyoga lärare. Jag är rawfood lärare,  Diplomerad massör och legitimerad sjusköterska med antroposofisk vidarutbildning, med kunskap om själen och naturlig väg till hälsa. Jag kallar mig Frisksköterska. Jag har studerat hälsa i relation till livsstil och inspirerar med samtal om livet.